Sadolin UV Extra Színtelen kültéri lazúr 0,75liter

EAN: 5904078085394
Készleten

Kültéri, selyemfényű, oldószeres vastaglazúr. Elsősorban kültérre ajánljuk. Vízlepergető hatású és kiemeli a fa természetes szépségét. Hosszantartó védelmet biztosít az időjárással, valamint a nap UV-sugárzásával szemben, a színtelen kültérben nem ajánlott. A Sadolin Extra színei egymással keverhetőek.

Leírás

Oldószeres, selyemfényű színtelen kültéri lazúr, egy minimális festéktartalmú beeresztő mérettartó és korlátozottan mérettartó faszerkezetekre. A faanyagon egy olyan rugalmas védőréteget képez, amely ellenáll az eső, a nedvesség és a nap (ultraibolya sugárzás) káros hatásainak.
Védőrétegként a Sadolin UV Extra lazúr a faanyaggal együtt tágul és húzódik össze, jelentősen csökkentve a hólyagosodást és lepattogzást. Ideális kopott, de nem sérült lazúrozott felületek felújítására. Visszaadja a felület eredeti színét, fényét.
Ajtók, ablakok, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek bevonására ajánlott.

A Sadolin UV Extra felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Használat előtt és használat közben időnként alaposan fel kell keverni. Ecsettel hordjuk fel szálirányban, majd alaposan szétoszlatjuk. Ne használjuk +5°C alatt vagy +30°C felett; tűző napsütésben; nem kellően száraz fára (18% nedvességtartalom felett); festett vagy lakkozott felületre. Szórással ne vigyük fel!
Javasolt bevonatrendszer: 1 réteg Sadolin Base alapozó a fa telítéséig, majd 2 réteg Sadolin UV Extra. Időjárásnak fokozottan kitett helyeken 3 réteg felhordását javasoljuk.
Felújítás: Az előkészítés után 1-2 réteget vigyünk fel. A végeredmény függ az eredeti színtől, a fa állapotától és a felvitt rétegek számától. Nagyon világos fafelületen a Sadolin UV Extra arany árnyalatot ad a fának. A beszürkült fafelületeket csiszoljuk tisztára és Sadolin Fresh-el kezeljük.
A bevonat karbantartása: A bevonat épségét évente ellenőrizzük, szükség esetén a bevonatot Sadolin UV Extra lazúrral fessük át. A Sadolin UV Extra alkalmas a Sadolin Classic bevonat felújítására is. Kerítések esetén a bütü zárásról, (a bütü kezeléséről) gondoskodni kell.

További információk

Tömeg 0.8 kg